strand.jpg

Weer naar school

23 aug 2016

De scholen zijn weer begonnen. Iedereen is weer terug van hun vakanties of is lekker thuis gebleven. Lekker uitgerust, en klaar voor het nieuwe schooljaar! Het zal voor de meeste ven wennen zijn, weer strak in het schoolritme. Het zomerritme van laat naar bed, opstaan wanneer je wil. Lekker buiten spelen met je vrienden en vriendinnen, is over.

Het is weer tijd om de nieuwe boeken te kaften, agenda’s te kopen en nieuwe school outfits aan te schaffen.

IVIO@School geeft je nog een aantal tips meegeven om dit schooljaar goed te beginnen.

1. Kies je eigen ‘einde van de vakantie’-ritueel. Sluit de vakantie bijvoorbeeld echt af met een speciale dag. Vraag aan je familie/vrienden wat ze graag op de laatste vakantiedag willen doen. Zo sta je nog één keer stil bij de heerlijke vakantie die jullie hadden.

2. Tijdens de zomervakantie ga je later naar bed, probeer de laatste week voor de school weer begint stapje voor stapje terug te gaan naar de normale bedtijden.

3. Zorg ervoor dat je de juiste schoolspullen hebt. Bij IVIO worden deze spullen vaak volledig geleverd, maar het kan ook zijn dat je zelf voor materiaal moet zorgen. Kijk dan goed wat elke docent nodig acht voor zijn of haar vak.

4. Koop een agenda. Er komt tijdens een schooljaar veel op je af. Bij het maken van toetsen, huiswerk en het bijwonen van schoolactiviteiten en hobby’s, kan het moeilijk zijn alles bij te houden. Een agenda bijhouden helpt je om alles zelf in te plannen en bij te houden.

5. Plan je eerste schoolweek niet te vol. Geeft jezelf de tijd om even te wennen aan het schoolritme.

Zomaar wat suggestie om er een topjaar van te maken! En, voor je het weet is het alweer herfstvakantie!