Open dag Mulock.jpg

Succesvolle open dag Mulock 't Gooi

19 mei 2014

Mulock Houwer ‘t Gooi presenteerde woensdag 14 mei het havo/vwo aanbod aan potentieel nieuwe leerlingen met hun ouders en collega’s uit het onderwijsveld. De open dag bood Mulock ‘t Gooi de gelegenheid om de samenwerking met IVIO@School toe te lichten. Dat gebeurde in een mini-seminar onder de titel ’Gewoon omdat je uniek bent’. De samenwerking Mulock-IVIO@School biedt de mogelijkheid om op havo/vwo-niveau individueel maatwerk te leveren aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben bij het leren.

Vestigingsdirecteur Joop Spoelman toont zich verheugd met zowel de belangstelling vanuit ouders als van collega's in het onderwijsveld. Volgens Spoelman zijn er in ’t Gooi veel havo/vwo leerlingen die wegens hun specifieke ondersteuningsbehoefte op een gewone school vastlopen. Dit komt mede door het ontbreken van maatwerkmogelijkheden in het reguliere onderwijs. Spoelman: “Daardoor dreigen deze kinderen buiten de boot te vallen of komen ze in onderwijstrajecten beneden hun niveau terecht. Wij zijn nu in staat om met de inzet van IVIO-vakdocenten, die een 1e en 2e graads bevoegdheid hebben, om dat maatwerk wel te bieden!"