Proefperiode

22 jun 2018

Eind vorig jaar is vanuit IVIO@School het initiatief opgezet om scholen in het voortgezet onderwijs een vrijblijvende 8 weken durende proefperiode aan te bieden. Inmiddels zijn er ruim 120 trajecten gestart. Dit zijn trajecten waarin IVIO@School de scholen ondersteunt bij het bieden van maatwerk. Door de flexibele vorm van onderwijs is het mogelijk om inhoudelijke lesprogramma’s te volgen op VMBO-tl, Havo en VWO niveau.  Hierbij is het instroommoment, tempo en de locatie in overleg met school te bepalen.

Op basis van de proefperiode resultaten tot nu toe, kunnen er al een aantal conclusies getrokken worden die we graag met jullie willen delen:

Locatie
Een voordeel van IVIO@School is de flexibiliteit in locatie. Zo zijn er leerlingen die met de pakketten binnen school werken, bijvoorbeeld in een speciaal maatwerkklasje. Daarnaast zijn er ook leerlingen die op een dagbestedings-, zorglocatie of thuis met IVIO werken. We zien een duidelijk succesverschil per locatie. Trajecten op school (100%) of dagbestedingslocatie (71,4%) (leerboerderij, zorginstelling e.d.) zijn vaker succesvol dan trajecten thuis (56,7%). De oorzaak hiervan zit voornamelijk in de begeleiding.

Begeleiding
De mentorrol, naast de vakinhoudelijke begeleiding van onze docenten is erg belangrijk, met name bij de leerlingen die tijdelijk thuis onderwijs volgen. Leerlingen met een directe begeleider op locatie (88,9%) of een IVIO mentor op afstand (100%) zijn vaker succesvol dan  leerlingen die op afstand begeleid worden door een mentor op afstand van de school van inschrijving  (42,7%). We kunnen hieruit opmaken dat naast de vakinhoudelijke begeleiding van onze docent op afstand er ook een betrokken mentor nodig is die het proces coördineert.

Vanwege de goede resultaten en positieve geluiden in onderwijsland, hebben we besloten de proefperiode te verlengen tot het einde van het schooljaar.

Graag zouden wij ook met u, en uw team, bespreken wat de mogelijkheden van IVIO@School binnen uw samenwerkingsverband zijn.
Neem gerust contact op (0320-292380) om de mogelijkheden te bespreken of voor een vrijblijvende afspraak bij u op locatie.

22 jun 2018ProefperiodeProefperiode
3 apr 2018Van moetiveren naar motiveren van je kindVan moetiveren naar motiveren van je kind