images.jpg

Mentorentraining IVIO@School

2 nov 2015

In het leerproces dat een leerling volgt, speelt de begeleidende groepsleerkracht een cruciale rol. Hij of zij is de persoon die het leerproces van de leerling coacht en faciliteert. Niet inhoudelijk, maar organisatorisch en (ortho)pedagogisch.

IVIO@School investeert in (nieuwe) mentoren door hen een aantal trainingen aan te bieden gericht op het organiseren en volgen van het leerproces.

In de training is er alle aandacht voor hoe leraren het materiaal aanbieden aan hun leerlingen. Ook besteden we aandacht aan hoe leerkrachten het klassenmanagement vorm kunnen geven, door te differentiëren. Mentoren krijgen dan ook de mentorenmap van IVIO@School uitgereikt.

Klik hier een voorbeeld van een mentortraining betreffende differentiatie in de klas en de vier stappen om je op weg te helpen.