Docentendag

Leuke docentendag op het Aurum College

7 mrt 2018

Op zaterdag 17 februari is op het Aurum College een docentendag georganiseerd door IVIO@School. De dag draaide vooral om inhoud, kennismaking en afspraken maken.

De dag begon dan ook met een inhoudelijke lezing waarbij aan de hand van praktische voorbeelden uitleg werd gegeven over autisme, hoe je het gedrag van iemand met ASS kunt verklaren en hoe de methodiek ‘geef mij de 5’ een goede basis geeft om iemand met ASS te kunnen begeleiden.

Daarna stond de gezamenlijke inhoud centraal tijdens een dynamische lunchactiviteit waarin je elkaar goed leert kennen. De basis om goed met elkaar samen te kunnen werken wordt hier gelegd.
Er werden groepjes van twee gemaakt (liefst iemand van het Aurum en iemand van IVIO samen) waarbij ze elkaar moesten interviewen om erachter te komen wat hij/zij heel lekker vindt of juist niet lekker vindt. Vervolgens ging je op basis van die informatie de lunch van de ander maken.

Na de lunch gingen we concreet aan de slag met de vak inhoud, zodat we aan het einde van de dag afspraken konden maken.
De docenten moesten van tevoren bedenken welke afspraken zij met hun directe vak collega’s zouden willen maken.
Daarnaast waren er ook vakoverstijgende zaken die onderlinge afstemming vroegen.

Tot slot gingen we gezamenlijk de afspraken terugkoppelen en vastleggen. Al met al was het een geslaagde en gezellige dag geworden met de Aurum- en IVIO-docenten.