Kwaliteit (voortgezet) speciaal onderwijs gestegen volgens inspectie

6 jun 2014

De kwaliteit in het (voortgezet) speciaal onderwijs is volgens de inspectie flink gestegen. vooral de kwaliteit van het cluster 4 onderwijs is gestegen. Daarbij is wel gesteld dat de kwaliteit van scholen voor speciaal onderwijs over de hele linie beter is dan die van het VSO.
De kwaliteit van de leerkracht wordt vooral hoog gewaarderd op de pedagogische vaardigheden. Ten aanzien van de didactische en differentiërende kwaliteiten moeten er nog slagen gemaakt worden.
De kwaliteit van de school hangt ook vaak samen met de kwaliteit van de schoolleiding.

Passend onderwijs is volgens de inspectie vooral een zaak van goed samenwerken. Daar ziet zij veel goede voorbeelden van.

Het hele rapport kunt u hier downloaden