Examen.jpg

Het staatexamen

17 nov 2016

Het staatexamen

Heeft u leerlingen die een geheel of gedeeltelijk staatsexamen gaan doen in 2017? Zorg er dan voor dat u de leerlingen op tijd inschrijft! Als V(S)O-school moet u de leerlingen vóór 1 december 2016 inschrijven voor het examen van 2017!

Voor een VSO-school is de inschrijving gratis. Voor particulieren en leerlingen van reguliere scholen zijn hier kosten aan verbonden. Voor zowel aan het centraal schriftelijk als het College-examen (mondeling) moet bij inschrijving betaald worden. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid examens. Of leerlingen het volledige examen doen, of examen doen voor een aantal vakken. Let goed op de regels van DUO! Herkansing is er bv. alleen voor leerlingen die een volledig examen doen. Speciale voorzieningen voor leerlingen in een bijzondere situatie kunnen tot 1 feb. 2017 worden aangevraagd. Denk hierbij aan dyslexie-voorzingen of een andere examenlocatie.

Voor meer informatie over inschrijven en het daadwerkelijke inschrijven zelf, gaat u naar: www.duo.nl/particulier/staatsexamenkandidaat