dag van de zorgcoördinator

De dag van de zorgcoördinator

8 mrt 2018

Op dinsdag 10 april 2018 vindt de Dag van de Zorgcoördinator 2018 plaats in Utrecht, in het gebouw van de oude Rijksmunt. Wij zullen ook aanwezig zijn met onze stand!

De NVS-NVL heeft dit jaar voor het thema ‘Met open blik’ gekozen. We treden veranderingen in het onderwijs met open blik tegemoet. Vanuit een goed onderlegd ondersteuningsteam en met voldoende tools buigen we deze veranderingen om in kansen. Leerlingen kiezen steeds vaker zelf en nemen verantwoordelijkheid voor de inhoud van hun traject. Welke vaardigheden hebben ze nodig om die keuzes te maken? Welke vaardigheden hebben ze nodig om zelf dat traject te doorlopen? Als zorgcoördinator zullen wij moeten anticiperen op alle veranderingen. Met een open blik en een tas vol mogelijkheden ondersteunen we coaches en leerlingen in dit proces zo goed mogelijk. Tijdens de Dag van de Zorgcoördinator 2018 bieden wij jullie zoveel mogelijk tools aan om je gereedschapskist verder te vullen.

Hoe ziet de dag er verder uit? Ze beginnen plenair met spreker Sjef Drummen, die ons een uur over zijn school Nikée in Roermond vertelt, waar er gewerkt wordt volgens het eigentijdse Agora-principe.

Geïnspireerd kun je hierna kiezen uit een reeks workshops, al is deze overkoepelende term wellicht wat algemeen. In de ene workshop wordt een actievere deelname gevraagd dan de andere. Aan jou de keuze.

Aansluitend aan de eerste workshopronde verplaatsen we ons naar ons eigen 'Agora'. We hebben daar drie markten ingericht:

1. De kennismarkt
Hier kun je je laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van actuele thema’s, zoals de privacywet. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op de congressite.

2. De informatiemarkt
Hier vind je diverse, informatieve onderwijsuitgeverijen,- bedrijven of (beroeps-)verenigingen.

3. De netwerkmarkt
Maak hier met open blik kennis met de congresgangers. Uitwisseling staat centraal: wat kan en wil je van elkaar leren?

Om 13 uur neemt Berthold Gunster je als tweede spreker mee in de wereld van het Omdenken. Gunster helpt ons onze blik – nog meer! – te openen en helpt ons te herkaderen. Workshopronde 2 begint aansluitend en duurt tot 15 uur. Daarna blijft ons eigen 'Agora' voor je beschikbaar en sluiten we de dag gezamenlijk af, waarna we je uiteraard van harte uitnodigen om de nieuwe inzichten die je met open blik hebt ontvangen te bespreken tijdens de borrel.

Nog even het programma in het kort:

08.45 - 09.30 Inloop

09.30 - 09.35 Opening

09.35 - 10.35 Spreker Sjef Drummen

10.40 - 11.30 Workshopronde 1

11.30 - 12.15 Kennismarkt, netwerkmarkt en informatiemarkt

12.15 - 13.00 Lunch

13.05 - 14.05 Spreker Berthold Gunster

14.10 - 15.10 Workshopronde 2

15.15 - 16.15 Borrel & netwerken!

Wil jij graag langskomen? Klik dan hier om je aan te melden.