particulier onderwijs

Bekostiging particulier onderwijs

25 nov 2016

Er komen vanuit samenwerkingsverbanden en scholen vragen of het mogelijk is om leerlingen onderwijs te laten volgen in het particulier onderwijs en dat dit bekostigd wordt vanuit het samenwerkingsverband. Deze vragen zijn ontstaan, doordat de Tweede kamer in juli een motie heeft aangenomen die ingaat op de relatie met het particulier onderwijs.

Het antwoord op de vraag is nee. Het mag (nog) niet. Daarvoor is eerst een wetswijziging nodig. In de brief die staatssecretaris Dekker op 26 oktober jl. naar de Tweede Kamer stuurde, wordt dit nader toegelicht. Er is een wetsvoorstel in voorbereiding dat bekostiging van particulier onderwijs onder strikte voorwaarden mogelijk maakt. De inzet is om dit wetsvoorstel begin december van dit jaar aan te bieden voor internetconsultatie. In de handreiking maatwerk po en vo staan mogelijkheden om een passend aanbod te bieden voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

(Brond: Passendonderwijs.nl)