excellente scholen

Aantal 'excellente' scholen uitgebreid naar 184

23 jan 2017

Nog eens 54 scholen kregen maandag te horen dat ze voortaan de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het aantal uitblinkers komt daarmee op 184.

Het basisonderwijs telt 69 uitblinkende scholen, terwijl dat er vorig jaar nog 31 waren. Het aantal excellente middelbare scholen is verviervoudigd: van 22 naar 93. Daaronder zijn 34 vmbo's, 22 havo's, 24 vwo's en 13 afdelingen voor praktijkonderwijs. In het speciaal onderwijs zijn 22 scholen onderscheiden.

Om het predicaat 'excellent' te bemachtigen moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bovendien op de een of ander manier uitblinken. Sommige scholen snijden hun onderwijs bijvoorbeeld uitzonderlijk goed toe op hun leerlingen en weer andere hebben bijzonder inspirerende leerkrachten. Een onafhankelijke jury beoordeelt kandidaat-scholen.

Staatssecretaris Sander Dekker maakte van meet af aan veel werk van de eretitel voor uitblinkende scholen.

Bron: nu.nl