Nieuwsbriefnovember 2016

Klik hier voor de online versie

Hoe communiceren kinderen met autisme?

De Dag van de Zorgcoördinator 2016: Regie… Bij wie?

Op donderdag 17 november 2016 organiseert de NVS-NVL de Dag voor de Zorgcoördinator met het thema: Regie... Bij wie? Zowel binnen als buiten het onderwijs is een ontwikkeling gaande waarbij de regie steeds meer bij de leerling of student komt te liggen en dat heeft gevolgen voor het dagelijkse werk van een zorgcoördinator.

Tevredenheid van ouders onder Passend Onderwijs

Een graadmeter voor het succes van Passend Onderwijs is de oudertevredenheid. Vóór de invoering van Passend Onderwijs waren ouders over het algemeen redelijk tevreden over hoe scholen de leerlingenzorg hadden geregeld. In een nieuw onderzoek wordt gekeken in welke mate ouders momenteel tevreden zijn over de leerlingenzorg van het huidige Passend Onderwijs.

Epilepsie

“Daar lig je dan ineens op de grond en je hoort later dat je omgeving erg van je geschrokken is. Een enorme dreun, je trok rare grimassen, je broek was nat, je bewegingen niet te stoppen”.

Herfst!

De dagen worden korter en nog even dan gaat de windertijd weer in. De bladeren dwarrelen weer van de bomen die langzaam weer kaal worden.

Een plaats voor de hoogbegaafde in de groep

Laten we even vijftien jaar teruggaan in de tijd. Je komt als ouder voor het eerst in aanraking met hoogbegaafdheid. Tot dat moment had je nog niet eerder van het begrip hoogbegaafdheid gehoord. Ook op de basisschool van je kind is er nog weinig bekend over onderwijs aan hoogbegaafden. Wat doe je?

Is school echt zo belangrijk voor de sociaal- emotioneel ontwikkeling?

In de basisschoolperiode maken kinderen op gebied van sociaal- emotionele ontwikkeling een geweldige ontwikkeling door. Omdat deze ontwikkeling tijdens de schoolperiode plaatsvindt, vinden velen dat de school hierbij een onmisbare rol speelt. Of sterker nog, men meent dat de school een belangrijke taak heeft op het vlak van de sociaal- emotionele ontwikkeling. Is school inderdaad zo onmisbaar en zo gunstig voor de sociaal- emotionele ontwikkeling?

Leraar van het jaar

Vier vrouwen zijn zaterdag aan de haal gegaan met de onderscheiding beste Leraren van het Jaar. Zij gaan komend jaar op pad als ambassadeur van het onderwijs.

Hoe maken kinderen met Autisme Spectrum Stoornis contact?

Kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) doorlopen dezelfde fasen als kinderen zonder autisme, maar dan vertraagd, extreem vertraagd of versneld. Het allerbelangrijkste probleem bij autisme is het inschatten van de sociale omgang.

Voor huidige projecten en handige tips

Linkedin Twitter Facebook

Deze email is verzonden door IVIO@School. info@ivioschool.nl
Indien je geen emails van IVIO@School wilt ontvangen, klik dan hier om je af te melden.

Solide partnerschap met IVIO@school

Meer over samenwerkingen

Samen bieden wij het kind het beste

Meer over niet naar school