Nieuwsbriefmaart 2017

Klik hier voor de online versie

Maatwerk: wat komt er allemaal bij kijken in de praktijk?

Docent Marianne van Rossem

Mijn naam is Marianne van Rossem, ik ben docent Frans bij IVIO@School.
Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag, maar woon sinds april 2012 in Playa Negra, een klein kustplaatsje in het noordwesten van Costa Rica.

Wat doet een onderwijsconsulent?

Een onderwijsconsulent kan ouders/verzorgers en scholen adviseren en begeleiden bij onderwijskwesties rond een kind met een handicap, ziekte of stoornis.

Hoe zat het ook alweer met de zorgplicht?

Bent u een ouder of begeleider van een kind dat door gedragsstoornissen zoals ADHD, ODD, PDD-NOS of Asperger of door een ziekte niet naar school kan? Deze kinderen vallen vaak uit het reguliere onderwijs en zitten gedwongen thuis zonder enige vorm van onderwijs.

Docent Nederlands Hans van den Hurk bezoekt het Aurum College in Lelystad

Het was een mooie en leerzame ervaring, kon Hans achteraf zeggen over zijn bezoek aan het Aurum College. Hans bezocht één van de klassen. De leerlingen hebben zichzelf eerst voorgesteld, op zijn beurt heeft Hans wat over zichzelf verteld en de leerlingen naar hun ervaringen gevraagd.

Laat jongens hoger scoren met meesters voor de klas

Is er voldoend ruimte om een mannelijke identiteit te ontwikkelen op scholen? Jongens raken achterop in het Nederlandse onderwijs.

Vmbo en mbo aan elkaar geklikt

Het kabinet wil het wettelijk mogelijk maken dat scholen één opleiding aanbieden waarin mbo en vmbo in elkaar zijn geschoven. Hiermee gaat het kabinet mee met de Tweede Kamer, die eerder heeft aangegeven de doorlopende leerroute vmbo-mbo te willen.

Handen ineen tegen thuiszitten

De vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en acht samenwerkingsverbanden hebben voor het eerst samen concrete afspraken gemaakt om het aantal thuiszitters fors te laten dalen.

Voor huidige projecten en handige tips

Linkedin Twitter Facebook

Deze email is verzonden door IVIO@School. info@ivioschool.nl
Indien je geen emails van IVIO@School wilt ontvangen, klik dan hier om je af te melden.

Solide partnerschap met IVIO@school

Meer over samenwerkingen

Samen bieden wij het kind het beste

Meer over niet naar school