Nieuwsbriefjanuari 2018

Klik hier voor de online versie

Halverwege de invoeringsperiode, hoe passend is het onderwijs nu?

IVIO@School werkt samen met Excellente scholen

Er zijn maandag 22 januari 2018 nog eens 49 scholen benoemd met de eretitel ‘excellent’. Het aantal staat nu totaal op 248 excellente scholen in Nederlands.

‘Tussenvormen’ van passend onderwijs

Scholen worden steeds creatiever met passend onderwijs, omdat zij elke aangemelde leerling zo passend mogelijk onderwijs moeten bieden. Kan de school dat niet zelf, dan wordt er gekeken naar een passend aanbod binnen het samenwerkingsverband.

De voordelen van Latijn en Grieks leren via IVIO@School

Waarom zou je zo’n oude taal leren, dat wordt toch helemaal niet meer gebruikt? Toch heeft het zeker zin om de klassieke talen te leren. Wij zetten op een rij waarom!

Docent Frans aan het woord

Het begeleiden van leerlingen via IVIO@school is elke dag anders. Natuurlijk is de lesmap gelijk voor iedereen, maar
naast de toetsen maken de leerlingen veel schrijf- en spreekopdrachten, waardoor je ieders stijl gaat herkennen.

Pestgedrag groter op middelbare scholen

Op de middelbare school zijn leerlingen die pesten populairder dan op de basisschool. Dat stelt een onderzoek van de Radboud Universiteit onder meer dan 2.000 middelbare scholieren en 500 basisscholieren.

Zorgen over social media gebruik onder leerlingen

Duo Onderwijsonderzoek en Advies een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft onderzoek gedaan onder 1.318 docenten over het social media gebruik onder leerlingen in het voortgezet onderwijs en de invloed op de schoolprestaties.

Voor huidige projecten en handige tips

Linkedin Twitter Facebook

Deze email is verzonden door IVIO@School. info@ivioschool.nl
Indien je geen emails van IVIO@School wilt ontvangen, klik dan hier om je af te melden.

Solide partnerschap met IVIO@school

Meer over samenwerkingen

Samen bieden wij het kind het beste

Meer over niet naar school