Nieuwsbriefjanuari 2017

Klik hier voor de online versie

Twee en een half jaar passend onderwijs en hoe nu verder?

Tweede Kamer kritisch over voortgang passend onderwijs

Twee en een half jaar na de invoering van passend onderwijs zijn stappen gezet, maar we zijn er nog (lang) niet. De partijen maken zich met name zorgen over de vraag of de middelen wel bij de leerlingen terechtkomen, over de combinatie van onderwijs en zorg, de te lage bekostiging voor leerlingen in Mytyl/Tyltylscholen, governance, scholen die zich niet aan de zorgplicht houden en het niet afnemen van het aantal thuiszitters.

Het magazijn van IVIO@School

Na twee en een half jaar passend onderwijs zijn er stappen gezet, maar we zijn er nog niet helemaal. IVIO@School draagt ook haar steentje bij om kinderen in Nederland van maatwerk te voorzien. Maar hoe doen we dat?

Nieuw online platform leraar.nl

Het ministerie van OCW heeft een nieuw online platform gelanceerd voor leraren, waar zij nieuws en achtergronden kunnen vinden over het leraarsvak, kunnen praten over het vak en voorbeelden en ervaringen kunnen delen, en mee kunnen denken over onderwijs- en lerarenbeleid.

Aantal 'excellente' scholen uitgebreid naar 184

Nog eens 54 scholen kregen maandag te horen dat ze voortaan de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het aantal uitblinkers komt daarmee op 184.

VMBO’er krijgt doorstroom naar havo

De doorstroom van vmbo'ers naar het havo wordt versoepeld. Nu stellen veel scholen aanvullende eisen, maar staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) gaat de wet zo aanpassen dat dit niet meer kan.

Kabinet wil kinderen met beperking minder snel vrijstelling van leerplicht geven

Het moet moeilijker worden om vanwege psychische of lichamelijke problemen een ontheffing te krijgen van de leerplicht. Dat wil staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs), zo laat hij donderdag weten.

'Passend onderwijs laat leerlingen verdrinken'

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen regulier onderwijs kunnen volgen. De Onderwijsraad is sceptisch over de resultaten.

Scholieren zitten maanden thuis, terwijl de 'miljoenen klaar liggen'

Steeds meer leerlingen blijven langer dan drie maanden weg van school. In het schooljaar 2015-2016 waren er 4287 scholieren langdurig thuis, het jaar ervoor waren dat er 271 minder. In een Kamerbrief over het passend onderwijs spreekt staatssecretaris Dekker van een hardnekkig probleem.

Voor huidige projecten en handige tips

Linkedin Twitter Facebook

Deze email is verzonden door IVIO@School. info@ivioschool.nl
Indien je geen emails van IVIO@School wilt ontvangen, klik dan hier om je af te melden.

Solide partnerschap met IVIO@school

Meer over samenwerkingen

Samen bieden wij het kind het beste

Meer over niet naar school