Nieuwsbriefdecember 2016

Klik hier voor de online versie

Al ingeschreven voor de staatsexamens?

Kamer stemt voor verplicht Lerarenregister

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Beroep leraar en lerarenregister. Het wetsvoorstel stelt de invoering van een verplicht lerarenregister voor, waarin iedere bevoegde leraar zich moet registreren.

19e editie NK Debatteren van start

Dit jaar nemen 123 middelbare scholen uit heel Nederland deel aan het NK Debatteren voor Scholieren. De leerlingen gaan het debat met elkaar aan over actuele maatschappelijke thema’s, zoals of lhbt-docenten verplicht uit de kast moeten komen en of de aparte categorie ‘paralympische sporter van het jaar’ moet worden afgeschaft.

Aantal zwakke scholen historisch laag

Er zijn aanzienlijk minder zwakke en zeer zwakke scholen, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs. Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, VVD) bekendgemaakt.

Bekostiging particulier onderwijs

Er komen vanuit samenwerkingsverbanden en scholen vragen of het mogelijk is om leerlingen onderwijs te laten volgen in het particulier onderwijs en of dit bekostigd wordt vanuit het samenwerkingsverband.

Recept voor appelrozen

Om ook af en toe eens wat luchtig nieuws bij jullie brengen, dachten wij: laten we eens wat leuke recepten geven om samen of alleen te maken. Een bosje rozen uit een muffinvorm. Dit zijn de leukste appeltaartjes voor bij de koffie.

Het staatexamen

Heeft u leerlingen die een geheel of gedeeltelijk staatsexamen gaan doen in 2017? Zorg er dan voor dat u de leerlingen op tijd inschrijft! Als V(S)O-school moet u de leerlingen vóór 1 december 2016 inschrijven voor het examen van 2017!

Voor huidige projecten en handige tips

Linkedin Twitter Facebook

Deze email is verzonden door IVIO@School. info@ivioschool.nl
Indien je geen emails van IVIO@School wilt ontvangen, klik dan hier om je af te melden.

Solide partnerschap met IVIO@school

Meer over samenwerkingen

Samen bieden wij het kind het beste

Meer over niet naar school