Nieuwsbriefapril 2017

Klik hier voor de online versie

Ontmoet nog meer van onze docenten op afstand!

Het werk van een Afstandsdocent bij IVIO

Jos van Els is docent Scheikunde bij IVIO@School en vertelt graag hoe het is om docent op afstand te zijn.

Thuisonderwijs is volwaardige vorm van onderwijs

Afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar effectiviteit en kwaliteit van thuisonderwijs. Een wat ouder onderzoek van het Kohnstamm-instituut blijkt nog steeds relevant te zijn. De conclusie uit dit onderzoek was dat thuisonderwijs een volwaardige vorm van onderwijs is.

Thuiszitterstop vanuit leerlingenperspectief

De vlog van het LAKS heeft Marc Dullaert, Staatssecretaris Dekker en Loes Ypma geïnterviewd voor hun vlog met het onderwerp: Landelijke Thuiszitterstop.

Wat doet IVIO@School aan preventie van thuiszitters?

IVIO@School is betrokken bij meerdere projecten om bij te dragen aan de preventie van thuiszitters. Een project is het BITS project.

Aardrijkskundedocent Wietske Siffels op schoolbezoek

Maandag 13 maart was het dan eindelijk zover; Ik mocht naar het Elan college in Bussum om de mentoren en de leerlingen te ontmoeten, die ik alleen nog maar kende via de mail, de toetsen en de cijfers.

Nieuw personage in Sesamstraat

De Amerikaanse versie van het kinderprogramma Sesamstraat is onlangs verrijkt met een nieuw personage met autisme. Julia, zoals de pop heet, heeft oranje haar en groene ogen en werd gepresenteerd tijdens het actualiteitenprogramma 60 Minutes op de Amerikaanse publieke omroep PBS.

Een hond in de klas

In Duitsland nam leraar Bernd Retzlaff zijn labrador Jule mee naar school en dat had een positief effect op de kinderen. Hij ziet het nog voor zich: zit daar een leerling die altijd grote faalangst had heel rustig en geconcentreerd een proefwerk te maken, met de ene hand schrijvend en de andere hand aaiend. En het opvallende is: de cijfers gaan duidelijk omhoog.''

Voor huidige projecten en handige tips

Linkedin Twitter Facebook

Deze email is verzonden door IVIO@School. info@ivioschool.nl
Indien je geen emails van IVIO@School wilt ontvangen, klik dan hier om je af te melden.

Solide partnerschap met IVIO@school

Meer over samenwerkingen

Samen bieden wij het kind het beste

Meer over niet naar school