Lesprogramma’s

IVIO@School werkt met een combinatie van digitaal en fysiek lesmateriaal. Wij werken met methoden die ook gebruikelijk zijn op scholen. Hierdoor is het zeker dat uw kind dezelfde ontwikkeling doormaakt als leeftijdgenoten. Bij re-integratie op een reguliere school wordt hierdoor een betere aansluiting gevonden. Tevens leveren wij bij ieder vak een handleiding waarin de lessen stap-voor-stap staan beschreven.

Onderwijs

In het basisonderwijs doorloopt u de lessen samen met een begeleider of mentor. De begeleider of mentor wordt daarbij ondersteund door een docent op afstand. Naarmate het kind ouder wordt gaat het kind steeds zelfstandiger werken. In het voortgezet onderwijs werkt het kind zelfstandig en communiceert rechtstreeks met de vakdocent. De mentor heeft hierbij een coachende rol. De vakdocent beantwoordt vragen, kijkt toetsen na en geeft tips.

Lesplanning

IVIO@School hanteert een flexibele lesplanning. Het kind kan in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau de stof doorlopen, waardoor de methode zich ook goed laat aanpassen op de specifieke behoeften van het kind. Periodes dat het kind minder werk kan doen kunnen gecompenseerd worden met periodes waarin een inhaalslag gemaakt kan worden. Via het webbased leerlingvolgsysteem is door de mentor of begeleider altijd de voortgang te volgen.

Aan de slag

Scholen die gaan samenwerken met IVIO@School krijgen een implementatieprogramma aangeboden. Hierdoor kunnen de leerlingen snel en zonder problemen dat onderwijs gaan volgen dat aansluit bij hun niveau, zonder dat dit een compleet andere schoolorganisatie vereist. Voor thuiszittende kinderen biedt IVIO@School begeleiding aan ouder(s) of begeleider(s) met het inpassen van het onderwijs in de thuissituatie.

Hoe IVIO@School werkt voor u

Meer over onze oplossingen