Corné van Bavel

Docent Duits en Engels Het leuke aan het begeleiden van leerlingen via IVIO vind ik dat er enorm grote verschillen zijn tussen de leerlingen.

Wie ben ik?
Mijn naam is Corné van Bavel, ik ben 55 jaar oud en ben docent Duits en Engels bij IVIO@school.

Ik woon in Woudrichem, samen met mijn vrouw, die Duitse is en onze dochter Britt van 14. Ik houd heel erg van muziek, speel zelf al jaren gitaar en piano. Verder ga ik graag op vakantie, met name naar Griekenland.

Hoe ben ik bij IVIO terecht gekomen?
Ik werk al 33 jaar in het onderwijs en was een aantal jaren geleden op zoek naar een leuke uitdaging als afwisseling naast het reguliere onderwijs. Zo ben ik bij toeval eigenlijk bij IVIO terecht gekomen. Daar werk ik nu 7 á 8 jaar. In het begin had ik met name leerlingen in het buitenland, die allemaal hun eigen verhaal hebben. De laatste jaren gaat het om leerlingen die in het VSO zitten. Het werk heb ik van het allereerste begin heel leuk gevonden.

Hoe ziet mijn werkdag bij IVIO@School eruit?
Bij mij is dat heel erg verschillend. Elke dag – ook in het weekend – kijk ik of er mail is van leerlingen. Dat doe ik vaak een aantal keer per dag. Op maandag en dinsdag heb ik niet zo veel lessen op mijn reguliere middelbare school en dan heb ik eigenlijk de meeste tijd om toetsen te corrigeren. Ik probeer eigenlijk altijd wel om binnen twee dagen de toetsen te gecorrigeerd en retour gestuurd te hebben. De gecorrigeerde toetsen gaan naar de mentor. De leerling ontvangt een berichtje met daarin ook zijn cijfer vermeld. Verder voer ik de cijfers in, in het leerlingvolgsysteem. Ik kijk ook regelmatig op It’s Learning en voeg soms documenten voor collega’s toe. Het leuke en soms lastige van het werken bij IVIO is dat je soms weinig berichten ontvangt en soms opeens tien binnen een uur.

Wat is uniek aan het begeleiden van leerlingen via IVIO@school?
Het leuke aan het begeleiden van leerlingen via IVIO vind ik dat er enorm grote verschillen zijn tussen de leerlingen. Dat geldt dan bijvoorbeeld voor het niveau van de leerlingen, maar vooral ook in de manier van benaderen. Sommige vertellen ronduit over hun leven en vragen ook hoe het met mij gaat. Soms krijg ik presentaties met beeld en geluid die fantastisch zijn om te bekijken. Verder zie je – zeker als je leerlingen een aantal jaar achter elkaar begeleidt – hoe ze zich positief ontwikkelen. Met een groot aantal leerlingen bouw je een hele leuke band op. Verder vind ik de afwisseling van Duits en Engels ook heel leuk. Het werk verveelt nooit!

Een goede raad tot slot
Ook al vind je het misschien soms moeilijk om alle toetsen en opdrachten op tijd te maken, probeer het wel. Probeer structuur in je werkwijze aan te brengen en vraag eventueel om extra materiaal als je een bepaald onderwerp niet snapt. Blijf vooral positief, ook als je misschien een paar mindere resultaten hebt behaald. Gewoon doorzetten!

Corné
Oplossingen van IVIO@School

Meer over onze oplossingen

Maatwerk voor scholen