Elan

Wietske Siffels

Docent Aardrijkskunde Aardrijkskundedocent Wietske Siffels op schoolbezoek.

Maandag 13 maart was het dan eindelijk zover; Ik mocht naar het Elan college in Bussum om de mentoren en de leerlingen te ontmoeten, die ik alleen nog maar kende via de mail, de toetsen en de cijfers.

Ik zou die dag drie keer een gastles geven over “Leren om te leren en studeren”. Een onderwerp dat voor de meeste leerlingen EN docenten nog best wel moeilijk is.

Het Elan college werkt met “Geef me de vijf” werkt, daarom was er vooraf een overzicht gemaakt van wat ik (ongeveer) zou gaan vertellen, zodat het duidelijk zou zijn voor de leerlingen.

Gelukkig zat het verkeer mee en was ik mooi op tijd aanwezig. Na het klaar zetten van het materiaal in de klas kon ik beginnen met mezelf voorstellen. De naam was natuurlijk al bekend, maar ik kan me voorstellen dat de leerlingen, net als ik, er graag een gezicht bij hebben.

Na de gastlessen heb ik in de daaropvolgende uren heb ik kunnen praten met geïnteresseerde leerlingen en mentoren. Ze kwamen met rake opmerkingen en konden zich over het algemeen vinden in het geen ik ze wilde vertellen. Erg leuk was het, om zo af en toe een blik van herkenning te zien, bij zowel de leerlingen als de mentoren: “Aha, zit dat zo…”  Na de gastlessen kon ik nog even rustig te tijd nemen om met twee van de leerlingen te spreken. Via mail kan je natuurlijk al veel vertellen, maar een echt gesprek is toch fijner.

Een drukke, intensieve en heel waardevolle dag. Al zeg ik het zelf!
Oplossingen van IVIO@School

Meer over onze oplossingen

Maatwerk voor scholen

Leerlingen die niet naar school kunnen